לאחרונה  העיתונות שיתפה אותנו ברחובות עירוניים שהרבה מהעסקים שלהם נסגרו. אם רחובות מסחריים במרכזי ערים ושכונות הם הפתרון האמיתי כפי שהצגתי, אז רק מתרחש מצב חרום אחד והם נסגרים?

אכן עסקים קטנים נסגרים בעקבות מגפת הקורונה – למדינת ישראל, בניגוד להרבה מדינות בעולם, לא איכפת מעסקים קטנים לא תומכת, לא עוזרת, להיפך כל יום הוראות שעה אחרות. בארה”ב ובאירופה בעלי עסקים קטנים קיבלו אבטלה מלאה כדי לשמור על העסקים בתקופה קשה זו!

בוא נבדוק למה אולי נסגרו העסקים

היה מאמר בהארץ- דהמרקר על רחוב הרצל בנתניה ועל אזור התעשיה בהרצליה פיתוח

התשובה המהירה – אין מספיק מגורים.

מסחר ברחוב הראשי
מסחר ברחוב הראשי

ברחוב הרצל -עירית נתניה השקיעה בשנים האחרונות המון ברחוב בשיפוץ בטיפול ובעיקר ניהול מעולה של עלוית פרוינד, אבל אבל מעט אנשים רק כ 11 אלף   (הלמ”ס) גרים במרחק הליכה סביר  של עד 500 מ’ מהקטע המסחרי  של רחוב הרצל -באורך של כמעט 1 ק”מ.  מספר מאוד קטן של אנשים גרים על הרחוב עצמו. מאידך גם אין הרבה משרדים ותעסוקה באזור הזה. 

באזה”ת הרצליה פיתוח – שם כמעט אף אחד לא גר. למרות שמקובל לחשוב שאזור זה הוא מעורב שימושים…. תעסוקה ומסחר אינם מספיקים לרחוב מסחרי

לשם השוואה – תל אביב גם סבלה מסגירת עסקים בתקופה האחרונה רחוב בן יהודה עשרות שנים שהוא בגסיסה- מעט מגורים ומעט משרדים דיזנגוף איבן גבירול גם סובלות מסגירת עסקים – בגלל מדיניות הממשלה. למרות זאת,

 רחוב דיזנגוף , שלא השקיעו בו שום השקעה במהלך ה 40 השנים האחרונות (למעט ככר – לא מזלזלת…) בקטע שבין הככר לבין רחוב ארלוזורוב שגם כאן המרחק הוא כ 1 ק”מ גרים כ- 29 אלף אנשים במרחק הליכה קצר יותר (הלמ”ס) במרחק הליכה יש משרדים ותעסוקה אבל לא בכמות גדולה וזה אולי אחת מהבעיות של דיזנגוף.